torsdag 4. desember 2008

Dag 1 EDUCA08: Plenums foredrag.

Bra innledning, spesielt Dr Micheal Wesch and Prof Norbert Bolz. Førstnevnte hadde en tankevekker: "Teaching havent changed last 40 years but learning has".  Elevene lærer på mange nye måter via mange kanaler, men de fleste lærere underviser på samme måte. Wesh snakker utrolig fort, regner med at presentasjonen hans blir lagt ut.

Sistnevnte snakket om self-branding. Ekesmpelvis Youtube: "Broadcast yourself." Elevene designer seg selv, i motsetning til oss som skulle "finne oss sjæl."  De legger ut bilder på Facebook, forteller hva de gjør, hva de interesserer seg for, my del.icio.us osv.  Interessant greie. I tillegg snakket han om at det er for mye informasjon, det vet vi jo. Men hav er det beste vi kan gi et menneske som er "overloaded with information? " Jo det er: "Less information."  Der har vi lærere en utfordring. Hvis du gir mer informasjon til en som allerede har mer enn nok informasjon, og som egentlig er ganske forvirret, ja da blir han bare ennå mer forvirret. Eleven må vite hva han ønsker å vite før han lærer noe. Egentlig helt innlysende, men viktig å ha det som fokus for undervisningen.

Og her kan andre som ikke her her få podcast av endel av foredragene. OnlineEducaBerlin

1 kommentar:

June sa...

Denne konferansen er litt information overload. Det er utrolig mange gode foredrag, og det som er så bra er at det ikke handler om teknikk, men innhold. Likte og de to foredragene du fremhevet.