onsdag 1. april 2009

Kunst = lyst

Ta en titt på denne korte videosnutten,saga fra lærerverket i norsk for yrkesfag fra Gyldendal. Dette er ikke mitt fagområde, men jeg må si jeg er ganske enig med Axel Hennie. Dette gjelder vel ikke bare norsk i yrkesfagene, men kanskje flere fag og studieretninger.

1 kommentar:

Knutse sa...

På Nationaltheatret har de droppet disse forestillingene fordi elevene ikke greide holde munn - Hamlet måtte ut å hysje ned Viggo og vennene hans - ikke kunst akkurat.

Personlig har jeg likevel hatt glede av å ha med elever på Holberg-forestillinger. Regel 1: Se alltid forestillingen først selv og vurder nøye om dette passer elever. Hvis ikke: dropp det. Ellers er det en del elever, særlig jenter, som er svært glad i teater - nesten uansett (men Ibsen er alltid populær). Man kan jo ta med dem - og droppe de andre. Alt er ikke for alle! Regel 2.

Ellers har nynorskteateret i Oslo hatt en del forestillinger som passer godt for ungdom. Å stå på en scene trigger også denne ungdomsgenerasjonen narsissisme. Ikke undervurder det! Spill på det!

Hilsen www.knutmichelsen.no