onsdag 21. mai 2008

Russen

Trodde at jeg greide å unngå å skrive om russen. Men dette innlegget i Budstikka på mandag utfordret meg. Jeg blir frustrert over de foreldrene som er så stolte av russebarna sine som lærer masse om prosjektarbeid når de jobber med russebuss. De lærer nok noe, men du verden, vi lærere ser også at det er mye som glipper i den andre enden. Hun har gode poenger om at vi alle bruker penger på ting vi ikke trenger, selvom jeg vel ikke kjenner meg helt igjen i jakten på storsenteret en lørdag. Jeg vil faktisk ut i skog og mark, og jeg tror jeg har flere med meg.

Det som irriterer meg mest, er at hun på lederplass får lov til å legitimere penge- og tidsbruken til russen, og slår på en måte fast at det er ikke så ille. Når vi vet at de som satser på russebuss har budsjetter på rundt 1 million kroner. Selvom de tjener penger selv, (ca. 40 000 - 50 000 hver) så er det perspektivet de får. Omtrent 2/3 av et års studielån/stipend, svidd av på tre uker. Tror de virkelig at de har det veldig mye mer moro enn andre russ rundt om i landet?

1 kommentar:

Ove sa...

Tror det er mange som ble opprørt over dette innlegget i Budstikka. På personalrommet vårt ble innlegget lest og debatert. Det er vanskelig å rettferdiggjøre bruk av tid og penger på denne måten. Mulig en må ha et bærumsk syn på det å være russ.

Forsvarstalen til denne moren er blitt latterliggjort i andre deler av landet. I innlegg senere i Budstikka er hennes innlegg blitt betegnet som alt annet enn positivt. Dessverre fikk russetiden en tragisk ende. Skal ikke ta opp den hendingen her. Tror allikevel at russens handlinger bør få et etterspill. Dette er også signalisert fra politiets side.

Jeg har brukt tiden i årets undervisning til å gi elevene en forståelse for at penger er en knapphetsfaktor. Synes derfor journalistens kunnskapsløshet gir en vinkling som ikke kan aksepteres.

Dette ble mange løse tråder. Er egentlig sint og forbannet på at slike holdninger kan settes på trykk, men forsøker å holde denne irritasjonen noe i sjakk. Håper neste års russ viser ansvar på en bedre måte enn hva årets russekull har vist.

Ove